Tyto webové stránky používají cookies. V případě, že souhlasíte s jejich použitím, klikněte na tlačítko "Souhlasím" níže. Detaily, jak s Vašimi daty nakládáme, najdete na stránce Podmínky Použití.

Do Prahy nebo na volejbalový turnaj


Tento týden byl opět plný zážitků.
V pondělí 27. 11. se 1. a 2. třída ZŠ vydala za dobrodružstvím s hvězdami do budějovického Planetária. Pozorovali, jak se střídají roční období na obloze, jak vypadá hvězdná obloha v noci a nechali se ohromit velikostí Vesmíru.

Stateční studenti si potrénovali mozkové závity nad olympiádou z češtiny a z dějepisu a těm nejúspěšnějším budeme držet palce v krajském kole!

Své síly změřili studenti Educanetu na volejbalovém turnaji O pohár hejtmana. Zlato jim sice o kousek uniklo, ale i tak si své zápasy užili.

Skvělou, čtenářsky i vědomostně motivační akci zažili osmáci a deváťáci ZŠ v pobočce Vědecké knihovny na Sadech v oddělení pro děti a dospívající. Nejdříve se seznámili s fungováním knihovny, jejími výhodami a možnostmi, které  nabízí, a poté proběhla beseda “Příběhy žluté hvězdy”, kde žáci na základě jimi vytvořené myšlenkové mapy diskutovali o tématu války. Prohlédli si spoustu knížek a komiksů, které tematizují 2. sv. válku a holokaust, porozhlédli se po knihovně a několik z nich si dokonce rovnou půjčilo knížky.

Nezaháleli ani studenti 2. G, 1. MT a skupinka z 2. IT SŠ, kteří se ve čtvrtek 30. 11. vydali vlakem do Prahy, navštívili stálé i dočasné expozice Národního muzea, zejména část věnovanou socialistickému budování iluze lepšího života v 50. letech 20. století, a jako bonus se jim podařilo shlédnout zapůjčenou sošku Věstonické venuše, kterou zrovna NM vystavuje. Pak se přesunuli do Parlamentu ČR, kde na ně čekala paní poslankyně STAN Pavla Pivoňka Vaňková, provedla je architektonicky zajímavou budovou Parlamentu, zavedla je na náslech interpelací do hlasovacího sálu, a pak s nimi živě diskutovala v zasedací místnosti. Díky našim občansky uvědomělým a nebojácným studentům se rozpoutala opravdu zajímavá diskuse o situaci na naší politické scéně, o práci politiků, o tom, proč se nepodařilo prosadit daň z tichého vína, i o tom, od kolika let by bylo dobré zavést volební právo.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *