Tyto webové stránky používají cookies. V případě, že souhlasíte s jejich použitím, klikněte na tlačítko "Souhlasím" níže. Detaily, jak s Vašimi daty nakládáme, najdete na stránce Podmínky Použití.

Balet nebo farma?


V uplynulých dvou týdnech proběhlo druhé kolo přijímacích zkoušek na SŠ. Desetičlenná skupinka studentů a učitelů strávila kulturní večer v Jihočeském divadle na mysteriózním baletu Labyrint pana Fauna, méněčlenná skupinka žáků ZŠ pokračovala v projektu Příběhy našich sousedů. Ve světě práci se devátá třída podívala pod kapotu auta a naučili se přezouvat auto. První stupeň opět navštívil budějovickou knihovnu, kde se zúčastnil workshopu Roboti a pohádky.

Žáci základní školy na začátku týdne navštívili koňskou farmu za Českými Budějovicemi, seznámili se s jejím fungováním, měli možnost projet se na koních, zkusit si o ně pečovat a i přes nečekaně mrazivé počasí si exkurzi všichni velmi užili. Později se ve výuce také zabývali tématem ekosystémů a koloběhu vody, při této příležitosti si vyrobili vlastní mechária. Věnovali se také Mongolsku při projektovém dni “Dnes jím jako Mongol”, seznámili se s reáliemi a zajímavostmi o této zemi a sami si zkusili připravit její specifickou kuchyni. Proběhlo také finále německé soutěže “Bücherwurm Südböhmen”, kterého se naši žáci a studenti zúčastnili. Na střední škole se tento týden nesl ve vážnějším duchu, naši maturanti zahájili maturitní zkoušky písemnými pracemi z českého a anglického jazyka. Nezbývá, než jim v této zkoušce dospělosti držet palce


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *